Leven in het hier en nu

Mindfulness is het gemakkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. We draaien allemaal vaak op routine, terwijl de denkgeest bezig is met verleden en toekomst. Dit gebeurt bijvoorbeeld thuis en tijdens het autorijden, maar ook op het werk of op school.

mindfulness breda

Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Wat is mindfulness nu precies?

Steeds vaker hebben mensen het over mindfulness. Maar wat is mindfulness nu eigenlijk? Mindfulness betekent simpelweg: het bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en ‘concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp.

Intenser leven met mindfulness

Je bent eigenlijk op de plaats waar je aandacht is. Als je thuis bent en je aandacht is nog bij het werk, dan ben je eigenlijk nog op je werk. Mindfulness Breda gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren en je ontspant gemakkelijker. Mindfulness zorgt ervoor dat de geest rustiger wordt.

Leer bewust keuzes te maken

Met mindfulness Breda leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die tot somberheid en angst leiden. Je kunt zo beter je grenzen bewaken.

Mindfulness training Breda

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Centrum de Spreng biedt hiervoor de mindfulness training aan. Deze mindfulness cursus (gegeven in Rijsbergen, nabij Breda) is ontwikkeld door de Amerikaan Jon Kabat-Zinn. Hij heeft mindfulness met westerse psychologische inzichten verenigd tot de mindfulness training. Kijk op de pagina mindfulness training voor meer informatie over de trainingen, of klik hier om te zien wanneer de volgende training van start gaat. Klik hier voor meer foto’s van locatie Centrum de Spreng. Of kijk hier naar het interview over mindfulness met Ariane.

Andere mindfulness activiteiten

Naast de mindfulness training biedt Centrum de Spreng ook mindfulness workshops en stiltedagen aan. Tijdens een workshop kun je op ongedwongen wijze kennis maken met mindfulness. En als je je wat langer wilt verdiepen in mindfulness, is een bezinningsweek of stilteweekend wellicht wat voor je. Wil je weten wat mindfulness is? Hier vind je de uitzending van het VPRO programma Labyrinth over de werking van ons brein en de effecten van mindfulness beoefening. Hier vind je een filmpje over mindfulness en Jon Kabat-Zinn. Wil jij ook leren leven in het hier en nu? Wil je bewust keuzes leren maken? Neem dan gerust contact op. Aanmelden voor mindfulness Breda kan op deze pagina.

Ik wil me aanmelden voor Mindfulness Breda!

Alle locaties: +31(0)76 85 00 129

Data mindfulness training

Workshop Mindfulness: 2 febr 2016

  • 16 febr 2016
  • 23 febr 2016
  •   1 maart 2016
  •   8maart 2016
  • 15 maart 2016
  • 22 maart 2016
  • 29 maart 2016
  •   5 april    2016

Aanvangstijden: 19:00-21:30 uur 

Kosten:  € 340,-
Zakelijk  € 540,-